CFU Maker

CFU Maker er et virtuelt samlingssted for skolemakere. Over tre år skaber vi et landsdækkende netværk af makerspaces. Onlineplatformen giver skoler mulighed for at registrere, dele billeder og finde kontakter til nærområdets makerspaces. Ressourcer som didaktiske tilgange og pædagogiske forløb er tilgængelige. Forummet faciliterer videndeling.

Projektet CFU Maker sigter mod at støtte skolers arbejde med makerspaces og teknologiforståelse. Makerspaces er opdelt i skolebaserede, kommunale og mobile. Formålet med CFU Maker er at være en ressource for lærere, elever og interessenter ved at tilbyde en oversigt over makerspaces og labs i Danmark samt fungere som et inspirationssted. Målgruppen er primært pædagogisk personale, men også organisationer og politiske beslutningstagere.

Platformen inkluderer kortlægning af makerspaces, ressourceafsnit med kuraterede forløb og idéer samt et forum for videndeling. Markedsføringen er afgørende for brugerengagement og inkluderer videomarkedsføring, sociale medier, og tilstedeværelse på relevante konferencer.

Kontaktperson: Søren Knudsen, sknu@pha.dk, 72 48 19 41

Projektperiode: 2023-2026

I samarbejde med: Villum Fonden

Deltagelse: Skoler kan deltage ved at henvende sig til kontaktpersonen. Skoler kan lægge deres materialer op og bruge sitet i deres makerspace.

Læs mere: www.cfumaker.dk

Se flere projekter

Alle ord tæller

Alle ord tæller

Alle ord tæller vil styrke børns læselyst. Projektet involverer børn, der afprøver nye læsemetoder, og følgeforskning. Dertil kommer hhv. tv-programmer, medieprodukter og læringsmaterialer, som kan motivere børn til at læse.

læs mere