Læremidler og mitCFU

CFU udlåner gratis materialer fra den omfattende og mangfoldige samling af konkrete, boglige og digitale læremidler til landets grundskoler og ungdomsuddannelser.

Læremidler er CFU’s dna

Fra indkøb og berigelse til udlån og distribution.

Med brug af CFU’s læremidler er aktualiteten og variationen i undervisningen sikret. Den direkte indgang til materialerne er læremiddelplatformen mitcfu.dk. Her kan alle undervisere med et Unilogin streame og låne CFU’s materialer. De fysiske materialer afleveres og afhentes ugentligt på skolerne.

Også lærer- og pædagogstuderende og deres undervisere kan låne hos CFU.

Hent læremiddelbrochure

Få inspiration til at bruge levende billeder i grundskolen her

Få inspiration til at bruge levende billeder på ungdomsuddannelserne her

Variation og volumen

CFU arbejder tæt sammen med forlag og andre producenter af læremidler og er forpligtet til at præsentere de undervisningsmidler, der aktuelt findes på det danske marked. CFU’s informationssamling fungerer således som forlagenes udstillingsvindue. Alle undervisere og studerende kan besøge samlingen fysisk og låne materialer hjem til egen inspiration eller til vurdering i fagteam forud for indkøb på skolerne.

Centrene køber derudover mængder af bøger i klassesæt og konkrete materialer som spil, robotter, billeder og redskaber, som kan anvendes i undervisningen med eleverne. Det hele lånes gennem mitCFU.

I samlingen indgår alle typer af læremidler: didaktiserede, semantiske og funktionelle. Her kan lånes alt til en varieret undervisning lige fra bøger, e-bøger og lydbøger til tv-udsendelser, spillefilm, digitalt udstyr og konkrete materialer.

En stor del af CFU’s materialer er beriget med ideer og forløb til undervisningen, beskrevet af CFU’s konsulenter i pædagogiske vejledninger, der gratis kan hentes på de enkelte materialers sider i mitCFU .

Unik streamingtjeneste

Helt særligt er CFU’s tilbud om lovlig streaming af film og tv i undervisningen.
CFU har rettigheder til undervisningsrelevante kort-, dokumentar- og spillefilm samt tv-udsendelser fra 27 forskellige tv-kanaler. Undervisere kan streame film og tv både i forberedelsen og undervisningen, og de kan desuden give deres elever adgang til at streame.

Streaming er gratis, men forudsætter, at skolen har aftaler og abonnementer både hos AVU-medier og CFU.

Vejledning i valg og brug af læremidler

Til hvert CFU er knyttet en række pædagogiske fagkonsulenter, der tilbyder vejledning om valg af læremidler og brugen af dem.