Alle ord tæller

CFU, DR og TrygFonden, samt en række samarbejdspartnere er gået sammen et projektet kaldet ’Alle Ord tæller’. Projektet skal styrke læselysten hos alle Danmarks børn. Læsning er en forudsætning for børns udvikling, men i Danmark er mange børns læselyst udfordret. Med projektet udvikler og afprøver vi nye læsemetoder, så børnene får en anden opfattelse af læsning, bliver nysgerrige og får lyst til at læse.

Projektet involverer børn, der afprøver de nye læsemetoder og forskere, der observerer effekten af metoderne. Med en primært kropslig, sanselig og sensorisk tilgang til læsning er det målet, at projektet skal finde frem til tv-programmer, medieprodukter og læringsmaterialer, som skal løse de udfordringer, der i dag står i vejen for børns motivation for at læse.

Udvikling af nyt undervisningsmateriale
I samarbejde med DR og bibliotekerne udvikler CFU allerede nu materialer til ”Alle ord tæller” .
Gå f.eks. på opdagelse i ” Klar, Parat, skolestart, som er Ramasjangs nye serie til børn, der lige er startet i skole. Efter sommerferien kan du streame serien på mitCFU og finde gode ideer til din undervisning.

Du kan allrede ny finde gratis undervisningsmateriale til 0. til 8. klasse til ‘Alle ord tæller’ her på DR’s hjemmeside

Der vil løbende gennem efteråret ligger undervisningsmaterialer og vejledninger på mitcfu.dk.

Kontaktperson: Ann-Birthe Overholt Nicolaisen, 23287601, abon@kp.dk

Projektperiode: August 2023 – juli 2026

I samarbejde med: DR, SDU, Centralbibliotekerne, Enact:Lab og Trygfonden

Læs mere om projektet hos DR Lær

Se flere projekter

CFU Maker

CFU Maker

CFU Maker er et netværk af makerspaces og et virtuelt samlingssted for skole-makere, hvor skoler bl.a. kan dele ressourcer, finde pædagogiske forløb og videndele.

læs mere