Alle ord tæller

– Når børn læser med krop og sanser

Danske børns læselyst er udfordret, og derfor samarbejder CFU med DR, Bibliotekerne om læseprojektet ‘Alle ord tæller’. Med en kropslig og sanselig tilgang til læsning er det målet at styrke børnenes læseglæde og motivation. I projektet udvikler og afprøver vi nye læsetilgange og metoder, så børnene oplever at læsning er sjovt og noget man gør sammen.

Sammen med DR og Bibliotekerne udvælger og udvikler CFU undervisningsmaterialer, medieprodukter og forløb, som gør at børnene møder spændende litteratur, universer og serier både derhjemme og i skolen. Forskere fra Enact:lab, SDU og Trygfonden vil løbende observere effekten af indsatserne.

Udvikling af nyt undervisningsmateriale
I samarbejde med DR og bibliotekerne udvikler CFU allerede nu materialer til ”Alle ord tæller”.

Du kan allerede nu finde gratis undervisningsmateriale til 0. til 8. klasse til ‘Alle ord tæller’ her på DR’s hjemmeside.

Du kan også gå på opdagelse i DR´s nye serie ”Klar, Parat, skolestart”, Serien er Ramasjangs serie til børn, der lige er startet i skole. Serien har præmiere den 6. august. Efter sommerferien kan du streame serien på mitCFU og finde vejledninger og ideer til undervisningen.

Find materialer eller læs mere om indsatserne her
Alle ord tæller | Bibliotekernes Sprog og Læsespor (laesesporet.dk)
Klar parat skolestart
Hundebanden


Der vil løbende gennem efteråret ligger undervisningsmaterialer og vejledninger på mitcfu.dk.

Kontaktperson: Ann-Birthe Overholt Nicolaisen, 23287601, abon@kp.dk

Projektperiode: August 2023 – juli 2026

I samarbejde med: DR, SDU, Centralbibliotekerne, Enact:Lab og Trygfonden

Læs mere om projektet hos DR Lær

Se flere projekter

CFU Maker

CFU Maker

CFU Maker er et netværk af makerspaces og et virtuelt samlingssted for skole-makere, hvor skoler bl.a. kan dele ressourcer, finde pædagogiske forløb og videndele.

læs mere