En verden af historier

DR, TrygFonden, CFU og en række samarbejdspartnere er gået sammen om projektet ’En verden af historier’, der vil styrke læselysten hos alle Danmarks børn. Læsning er en forudsætning for børns udvikling, men i Danmark er mange børns læselyst udfordret. Med projektet vil vi udvikle og afprøve nye læsemetoder, så børnene får en anden opfattelse af læsning, bliver nysgerrige og får lyst til at læse.

Projektet involverer børn, der skal afprøve de nye læsemetoder, og forskere, der skal observere effekten af dem. Med en primært kropslig, sanselig og sensorisk tilgang til læsning er det målet, at projektet skal finde frem til tv-programmer, medieprodukter og læringsmaterialer, som skal løse de udfordringer, der i dag står i vejen for børns motivation for at læse.

Kontaktperson: Ann-Birthe Overholt Nicolaisen, 23287601, abon@kp.dk

Projektperiode: August 2023 – juli 2026

I samarbejde med: DR, SDU, Centralbibliotekerne, Enact:Lab og Trygfonden

Se flere projekter

CFU Maker

CFU Maker

CFU Maker er et netværk af makerspaces og et virtuelt samlingssted for skole-makere, hvor skoler bl.a. kan dele ressourcer, finde pædagogiske forløb og videndele.

læs mere
Digital Learning through Play

Digital Learning through Play

Projektet eksperimenterede med kreative og legende tilgange til undervisning med digitale teknologier. Find spændende ressourcer og inspirationsmaterialer på projektets hjemmeside.

læs mere