CFU skal højne læseglæden i stort projekt 

Projektet ’En verden af historier’ vil give læseglæden vinger  

DR og TrygFonden har lanceret et stort projekt, der vil styrke læselysten hos alle Danmarks børn, gøre dem parate til uddannelse – og på sigt til demokratiske samfundsborgere.  

Læsning er en forudsætning for børns udvikling. Men i Danmark er mange børns læselyst udfordret. Derfor skal nye læsemetoder udvikles og afprøves, så børnene får en anden opfattelse af læsning, bliver nysgerrige og får lyst til at læse. 

CFU er sammen med DR, SDU, Centralbibliotekerne, Enact:Lab og Trygfonden en del af det treårige projekt.

En verden af historier 

Projektet hedder ’En verden af historier’ og bliver gennemført på tværs af DR’s platforme og med aktiviteter i dagtilbud, skoler og på landets biblioteker. Projektet involverer børn, der skal afprøve de nye læsemetoder med en primært kropslig, sanselig og sensorisk tilgang til læsning, og forskere, der skal observere effekten af dem. Sideløbende skal der ske en bred kompetenceudvikling af de lærere, der skal gribe de nye metoder og forankre dem i klasselokalerne.  

CFU Danmarks formand Søren Grosen fortæller, at CFU Danmark glæder sig til at være en del af projektet og til at bidrage med praksisnær viden om læremidler og undervisningsnære tilgange til læsning i skolen.  

– Kompetenceudviklingsforløb for lærere sammen med andre partnere i projektet og dialog med lærere om læseundervisningen bliver en hjørnesten i arbejdet, fortæller CFU-formanden og understreger: – Med det fornemme formål at højne børns fantasi og læselyst. 

Læs mere om projektet

Mere nyt fra CFU

”Børn kan ord, som de voksne ikke kan”

DR Ultra-værten Jonas Madsen og freestyle-rapperen ’Den Lette Gade’, ledte tirsdag den 30. april slagets gang, da ca. 500 elever fra 2. og 5. klasserne deltog i eventet ”Alle Ord tæller” i Næstved.

læs mere