Er du optaget af at skabe kreativ, engagerende og motiverende undervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede fællesskaber i skolen? Så vil vi gerne invitere dig til at deltage i CFU Danmarks projekt 'Distance Learning through Play'.  
Distance Learning through Play
Med nedlukningen i marts 2020 blev alle landets skoler kastet ud i at undervise på afstand. Selvom dette har været udfordrende for både lærere og elever, har situationen også ansporet til kreativitet og innovation, og mange lærere søgte nye måder at engagere elever i meningsfulde kreative læringsaktiviteter gennem online ressourcer.

CFU DK har gennem længere tid arbejdet med et projekt, der har samlet de gode eksempler og materialer skabt under skolenedlukningen, samt udviklet nye digitale undervisningsforløb, der kan understøtte kreativitet, samarbejde og lærende fællesskaber - nogle af de kvaliteter, som måske har sværere vilkår online og på afstand.

Projektet har en explorativ tilgang som både inkluderer adgang til gratis online læringsressourcer og best practice eksempler fra danske skoler under skolenedlukningen, samt udvikling af nye online forløb og inspirationsmaterialer i samarbejde mellem CFU Danmark, dedikerede danske lærere og LEGO Fonden.

Projektet er støttet af The LEGO Fonden. 

 

 


Deltagelse i online kurser – og projektet netværk

I projektet er der udviklet et fælles digitalt community, som både giver inspiration og adgang til online undervisningsmaterialer samt har til hensigt at skabe rum for netværk, vidensdeling, afprøvning og tilpasning af projektets indhold gennem en række kreative online sessioner.

Deltagerne i projektet på vores online kursus afprøvede nye måder:

  • At skabe legende læring gennem virtuelle og blendede aktiviteter i folkeskolen ind i og på tværs af fag
  • At udvikle og afprøve online engagerende og meningsfuld efteruddannelse
Online kurserne bestod af 4 online sessioner á 2 timer og blev afviklet i foråret 2021. Der var i alt tilbudt 25 kurser i og på tværs af fag.

De deltagende lærere fik imellem online sessionerne mulighed for at afprøve og eksperimentere med projektets viden, undervisningsforløb og ressourcer ind i deres fag. Herigennem bidrog lærerne også til videreudvikling af ideer og materialer i det fælles digitale community.

Du kan se den åbne del af vores fælles community her: distance-learning-through-play.dk/da/

Har du spørgsmål til projektet, så ring eller skriv til projektleder Jette Aabo Frydendahl. JFRY@KP.DK TLF 4189 70 72